Sârbii sunt nominalizați la Belgrad. Ei ratează centimetri de la NBA

Antrenorul Sasa Djordjevic și-a redus selecția la șaisprezece nume la sfârșitul lunii mai. înapoi la NBA și înscrierea pentru Liga de Vară.Dragan Milosavljevič de la Alba Berlin și Zoran Erceg, care au ratat anul acesta la Galatasaray în acest an, lipsesc, de asemenea, din selecția de Eurobasket de anul trecut. Nemanja Bjelica, o aripă de 209 de centimetri înaltă din Minnesota, este rănită de server, așteptând un tratament de câteva săptămâni la Clinica Mayo, iar sârbii nu vor fi disponibili.

Deși NBA are un contract de doi ani cu NBA, primul sezon de la Timberwolves nu a funcționat. Cel mai util jucator al Euroleague a fost cu siguranta mai mult de 18 minute pe meci in NBA. Minnesota are un nou antrenor în Tom Thibodeau – va fi Bjelica capabil să se prezinte la startul neaprobat în reprezentare?

Răspunsul este – nu. Acesta a fost dat de conferința națională de presă miercuri.Bjelica va fi gata pentru Rio. Corect: El ar fi gata dacă sârbii vor merge acolo.

Boban Marjanovici trimite de asemenea, nu pentru calificare. Gigantul de 222 de centimetri ar dori să urmărească sezonul de premiere din San Antonio. Dar primul nou acord cu clubul NBA poate fi confirmat doar după începerea calificării la Belgrad – și Marjanovic nu dorește să riște un accident și trimite o scuză.

Reprezentantul de top ar vrea să meargă în Brazilia, dar este ghinionist, antrenorul Djordjevic nu ar lua-o. De asemenea, cei 213 de centimetri vor acorda prioritate luptelor în Liga de vară NBA, unde San Antonio îl invită. Chiar și Milutinov poate să uite de Rio, spune antrenorul național. Nu că sârbii se grăbesc acum să-i pună sub coș.Tânărul Nikola Jokic a avut un nou sezon excelent în Denver, Miroslav Raduljica de la Panathinaikos este sigur și, după trei ani, Milan Mačvan, care lucrează acum la Milano, a sunat. fostul pivot Nymburk Vlade Štimac, ultimul membru al Crvená zvezda Belgrad. Cu toate acestea, cuvântul nu a căzut din absența sa la Belgrad.

Sârbii așteaptă în țara lor de origine din 4 iulie pentru duelurile de grup de bază cu Angola și Puerto Rico. Cei doi cei mai buni vor merge la playoff împotriva reprezentanților celui de-al doilea grup (Cehia, Letonia, Japonia).Numai câștigătorul turneului va călători în Rio.