EUROCENTER: Insula portugheză din Tours, unde cunosc Alfons Mucha

Chiar și așa, s-ar putea să fie cazul când ați pornit la un turneu de fotbal francez în tururile franceze după o zi lucrătoare. Mai ales atunci când un restaurant destul de obișnuit se transformă într-un bar cu un proprietar portughez care doar organizează o proiecție de meci cu Islanda pentru familia și prietenii lui. “Sunteți din Cehia? Așa că mergeți în altă parte “, băiatul tricoului portughez ne salută mai întâi. Dar el râde și invită imediat. “Bună, sunt Tomás. Această afacere aparține tatălui, există o soră cu bunica care stă acolo. Așezați-vă înainte și înapoi lângă ei “, scrie un engleză rupt. Micul bar de familie este decorat în culori portugheze și un televizor mare în colțul său, unde programul de pre-meci rulează deja.Toți oaspeții se uită la ecran cu atenție, unii purtând tricouri roșii verzi, alte capuri cu steaguri portugheze atașate. Pentru oricine sta in picioare, Tomás picteaza un tricolor in culorile nationale de pe fata lui. Are deja câteva beri, dar nu numai că are o stare bună. Portugalia tocmai a marcat un gol în urmă cu ceva timp în timp ce în timp ce shooterul Nani se execută la jumătatea distanței cu brațele întinse, Tomás sare în fața televizorului ca un nebun.

“Vamooos, vamooos” strigă.Apoi, el începe să provoace cu ușurință atunci când forțează restul familiei și alți invitați să cânte, distrați de oaspeții cehi. “Gerad Piqué, Gerard Piqué, Gerard, Gerard, Gerard Piqué” ridică numele unui jucător care a aranjat o înfrângere cehă cu două zile mai devreme cu Spania. Apoi cântă un cântec de la Shakira, cântăreț columbian și partener al lui Pique, distractiv.

Masa noastră atrage atenția în timpul serii. Când islandezii se ridică la 1: 1 și entuziasmul lui Tomas cade, bărbatul cu mâna tatuată artistică sta jos. “Sunteți din Cehia? Muca? Alfons Muča? “Incearca sa pronunte numele faimosului pictor. “Fantasy, artist uimitor.Îmi place munca lui, îmi place Praga și Republica Cehă “, convingă ea. – De fapt nu sunt portughez. Tatăl meu vine de acolo, dar eu am cetățenia franceză “, spune el. “Îmi place Franța în tot, nu în fotbal. Nu puțin! Există doar Portugalia pentru mine. ”

A fost dezamăgit marți, legat de 1: 1. Dar când vine vorba de cel de-al doilea meci împotriva Austriei, portughezul “insulă” din Tours se va întoarce cu siguranță la drum.